FurryChamp Hundförsäkring

FurryChamp Hundförsäkring

FurryChamp är en ny försäkringsförmedlare inom djurförsäkringar. Deras erbjudande är mycket konkurrenskraftigt och priset likaså.

Till FurryChamp Hundförsäkring →

Om FurryChamp

FurryChamp är ett tyskt och svenskt bolag vars mål är att erbjuda marknadens bästa skydd samt att göra försäkringar mer enkla och transparenta. När du försäkrar din hund hos FurryChamp får du alltid en bra överblick över både villkor och pris. Försäkringarna skräddarsys för just din hund, och du har även tillgång till råd från veterinärer med hälsorekommendationer som är anpassade efter ditt husdjur.

Teckna en hundförsäkring från FurryChamp

I stället för att erbjuda flera olika nivåer av försäkringsskydd så har FurryChamp tagit fram en hundförsäkring med en bred täckning som inkluderar både akutvård, tandvård, dolda fel, rehabilitering, veterinärrådgivning, läkemedel, avancerad diagnostik, cancerbehandling och beteendebehandlingar. Sedan väljer du själv ditt försäkringsbelopp samt självrisk utifrån din hunds behov och dina ekonomiska möjligheter.

Veterinärhjälp online dygnet runt

När din hund är försäkrad hos FurryChamp har du möjlighet att kontakta en veterinär dygnet runt via FirstVet. Kontakten sker online genom att du får rådgivning helt utan kostnad om din hund blir sjuk eller skadad. Veterinärerna på FirstVet kan sedan skicka dig vidare till en veterinärklinik om de bedömer att din hund behöver ytterligare vård.

Smidigt konto med många funktioner

Du hanterar enkelt din försäkring genom att logga in på ditt konto på FurryChamps hemsida. Där kan du anmäla en skada, se aktuell status på dina försäkringsärenden, kontakta FirstVet eller kommunicera med kundservice via mejl dygnet runt eller i chatten som har öppet på vardagar mellan 09.00 och 12.00.

En av marknadens längsta självriskperioder

FurryChamp erbjuder en lång självriskperiod på 365 dagar, vilket innebär att den fasta självrisken endast betalas en gång per år. Sedan kan din hund besöka veterinären ett obegränsat antal gånger under året utan att du behöver betala någon fast självrisk. Det som tillkommer då är endast den rörliga självrisken som ligger på 15% eller 25% av veterinärvårdskostnaden beroende på ditt val när du tecknade försäkringen.

Samma skydd för alla hundar

Till skillnad från majoriteten av de övriga försäkringsbolagen har FurryChamp valt att erbjuda en enda hundförsäkring i stället för flera olika paket. Därmed är din hund skyddad i en mängd olika situationer som sällan täcks av de mindre omfattande hundförsäkringarna på marknaden. Du kan också försäkra din hund även om den har haft hälsoproblem tidigare, och försäkringen täcker även så kallade dolda fel.

Ersättning för djurpensionat och hundpassning

En unik fördel med hundförsäkringen från FurryChamp är att du kan få ersättning för din hunds vistelse på djurpensionat om du eller din hundvakt råkar ut för en akut olycka eller någon annan nödsituation som kräver sjukhusvistelse.

Vanliga frågor om FurryChamp hundförsäkring

Den årliga kostnaden för din hundförsäkring påverkas bland annat av hundens ras och ålder, eventuella hälsoproblem samt din bostadsort.

Du kan teckna en hundförsäkring hos FurryChamp från det att hunden är fyra veckor till det att den är 9 år gammal. Har du däremot en 9 år gammal hund som redan är försäkrad så fortsätter försäkringen självklart att gälla under hela djurets livstid.

Karenstid är den period då försäkringsskyddet inte gäller efter att du har tecknat den. Hos FurryChamp ligger karenstiden på 14 dagar från försäkringens start, vilket är en av de kortaste på marknaden.

FurryChamp betalar veterinären direkt om din hund behöver behandling för en sjukdom eller skada, och därför behöver du själv inte ligga ute med pengar för hela kostnaden. Det enda du betalar är därmed självrisken som erläggs vid veterinärbesöket.

Till FurryChamp Hundförsäkring →
Bilder från webbplats
FurryChamp Hundförsäkring hemsida
Fördelar
  • Fria digitala veterinärbesök
  • Utbetalningar inom 2 dagar
  • Heltäckande skydd
Allmänt
Möjlig teckna:4 veckor - ingen övre gräns
Dolda fel:Ja
Fri digital vård:Ja
Veterinärvård
Maxersättning:60 000 kr
Ersättningsminskning:Nej
Karenstid:14 dagar dagar
Självrisker
Lägsta:1 500 kr + 15%
Högsta:3 000 + 25%
Period:365 dagar dagar
Livförsäkring
Information om FurryChamp Hundförsäkring
Företag:Furrychamp AB
Kategori:Försäkringsdistribution
Org-nr:559330-9924
Institutnr. hos FI:65110
Status:Aktiv
Aktiv sedan:2022-03-01
Hämtat från: Finansinspektionen.se (65110)