Svedea Hundförsäkring

Svedea Hundförsäkring

Svedea excellerar i kundnöjdhet och har topplaceringar i diverse rankningar. Företaget specialiserar sig inte bara på hundförsäkringar, utan även på försäkringar för katter, vattenskotrar, motorcyklar, båtar och drönare.

Till Svedea Hundförsäkring →

Om Svedea

Svedea erbjuder fordonsförsäkringar, företagsförsäkringar och djurförsäkringar till över 400 000 kunder. Några av de största fördelarna med försäkringarna är att de är enkla, att skadehanteringen är snabb och att kundservicen är riktigt bra. Flera av Svedeas försäkringar har dessutom Sveriges nöjdaste kunder, och när det gäller djurförsäkringar utmärker de sig bland annat för sin prisvärdhet, produktkvalitet och servicekvalitet.

Teckna en hundförsäkring från Svedea

Hundförsäkringen som kan tecknas hos Svedea ger alla kunder samma skydd. De erbjuder inga försäkringspaket, utan det enda du behöver göra är att välja ersättningsnivå och eventuella tilläggsförsäkringar. I grundskyddet ingår bland annat veterinärvård, medicinkostnader, tandvård, dolda fel, kejsarsnitt, kastration, ledsjukdomar och digitala veterinärvårdsbesök. Hos Svedea hanterar man 95 % av alla skador inom ett dygn, så att du som kund slipper vänta på beslut och får din ersättning så fort som möjligt.

Mycket snabb skadehantering

Genom att den absoluta majoriteten, 95 %, av alla skador som anmäls till Svedea hanteras inom ett dygn kan du vara säker på att få din ersättning utan onödiga dröjsmål. Då slipper du bekymra dig över försäkringen och kan fokusera på att din hund ska bli frisk eller återställd från sjukdomar eller skador.

Digitala veterinärvårdsbesök

Precis som många andra hundförsäkringar så ingår även digitala veterinärbesök när du tecknar en försäkring hos Svedea. Du kan boka ett videosamtal via FirstVet om din hund är sjuk eller skadad, och få råd och hjälp av erfarna veterinärer. Skulle det inte räcka med videosamtalet kan din hund även få remiss till en djurklinik.

Flera olika tilläggsförsäkringar

Svedeas hundförsäkring är ovanligt omfattande, men du kan även välja till ett antal olika tilläggsförsäkringar för att få en ännu bredare täckning. Dit hör till exempel rehabiliteringsförsäkring som täcker rehabiliteringskostnader vid en skada eller sjukdom, och livförsäkring som ger dig ersättning om din hund avlider, blir stulen eller springer bort. Du som avlar på din hund, tävlar med hunden eller använder den i arbetet kan också teckna en avelsförsäkring eller användbarhetsförsäkring för extra skydd om olyckan skulle vara framme.

Få rabatt på försäkringen

Om du ska teckna en hundförsäkring hos Svedea har du möjlighet att utnyttja flera olika rabatter. Försäkrar du din hund innan den är 16 månader gammal får du 20 % i rabatt under första året, och uppfödare får 30 % rabatt redan från första hundförsäkringen. Dessutom erbjuds samlingsrabatt på upp till 20 % när du försäkrar flera hundar, 10 % i kastrationsrabatt och 20 % i rabatt för veterinärer eller djursjukvårdspersonal.

Ansök om Hundstipendiet

Varje år delar Svedea ut Hundstipendiet till ett antal hundägare, och du behöver inte vara kund ännu för att ansöka. Stipendiet syftar till att hundägare ska kunna utvecklas tillsammans med sina husdjur, och varje år anordnas en träff med alla stipendiater där de får utbildning och träning i att skapa en bra relation tillsammans. Det ingår även boende och mat under helgen då arrangemanget anordnas. För att du ska kunna ansöka behöver din hund vara minst 12 veckor gammal och ha fått alla nödvändiga vaccinationer.

Vanliga frågor om Svedea hundförsäkring

Priset på försäkringen beror dels på vilken hund du har, eftersom det bland annat baseras på hundras, ålder och tidigare sjukdomar eller skador. Dessutom kan du själv justera priset genom att välja nivå på den fasta- och rörliga självrisken.

Om du väljer att teckna en livförsäkring så gäller den fram till det att din hund blir åtta, tio eller tolv år gammal. Åldersgruppen avgörs av hundrasens genomsnittliga livslängd.

Nej, Svedeas hundförsäkring gäller inte om din hund ger upphov till en skada på egendom eller någon annan person. Då behöver du i stället söka ersättning från din hemförsäkring.

Hundförsäkringen från Svedea gäller i Sverige samt i 12 månader från den dagen du reser till resterande EU-länder eller Storbritannien.

Till Svedea Hundförsäkring →
Bilder från webbplats
Svedea Hundförsäkring hemsida
Fördelar
  • Ingen karensperiod
  • Ger ersättning för medicin
  • Bra villkor
Allmänt
Möjlig teckna:6 veckor - ingen övre gräns
Dolda fel:Ja
Fri digital vård:Ja
Veterinärvård
Maxersättning:90 000 kr
Ersättningsminskning:Nej
Karenstid:0 dagar dagar
Medicin:Ja
Självrisker
Lägsta:1 800 kr + 15%
Högsta:4 500 kr + 25%
Period:130 dagar dagar
Livförsäkring
Information om Svedea Hundförsäkring
Företag:Svedea AB
Kategori:Försäkringsdistribution
Org-nr:556786-1678
Telefon:08-7900303
Institutnr. hos FI:81999
Status:Aktiv
Aktiv sedan:2021-07-05
Hämtat från: Finansinspektionen.se (81999)