Lassie Hundförsäkring

Lassie Hundförsäkring

Lassie, känd för att ha Sveriges mest nöjda djurförsäkringskunder enligt Trustpilot, erbjuder mer än bara grundläggande försäkringsskydd. Företaget strävar efter att vara en livslång partner för hundägare och deras fyrbenta vänner. Genom att samarbeta med veterinärer och hundtränare, har Lassie utvecklat en app fylld med kurser som syftar till att förebygga skador och sjukdomar. Detta minskar inte bara antalet onödiga veterinärbesök, utan kan även leda till lägre försäkringskostnader.

Till Lassie Hundförsäkring →

Om Lassie

Försäkringsbolaget Lassie har specialiserat sig på djurförsäkringar, och deras hundförsäkring har fått toppbetyg från flera oberoende jämförelsesidor. Lassie har funnits sedan 2021 då företaget startades i form av en startup med kapital från flertalet välkända svenska investerare. Det unika poängsystemet som Lassie erbjuder gör att du kan få riktigt bra rabatt på din hundförsäkring. Målet med Lassie är nämligen att hjälpa djurägare att förebygga sjukdomar och olyckor för att undvika onödiga vårdkostnader.

Teckna en hundförsäkring från Lassie

Lassie erbjuder tre olika nivåer av skydd i sina hundförsäkringar, så att du själv kan välja vilken som passar dig och din hund. Utöver veterinärvård så ingår även dolda fel, fria veterinärvårdssamtal och tandvård vid olyckor i grundskyddet. Väljer du i stället någon av de mer omfattande hundförsäkringarna får du även ersättning för mediciner, kejsarsnitt, rehabilitering, avancerad diagnostik och om din hund är i behov av specialfoder.

Var med och påverka priset på din försäkring

Poängsystemet som Lassie har utvecklat gör det möjligt för dig att själv sänka kostnaden för din hundförsäkring med upp till 25%, eller 500 kronor per år, genom att vara aktiv i den nedladdningsbara appen. Där kan du göra quiz för att få mer kunskap om hur du ska ta hand om din hund, bjuda in vänner, läsa artiklar och få reda på hur du kan förebygga sjukdomar och olyckor. Priset på din försäkring kan också justeras genom att du väljer en högre självrisk som ger dig en lägre försäkringspremie.

Kostnadsfria samtal till digital veterinär

I appen från Lassie kan du kostnadsfritt rådfråga en veterinär digitalt via FirstVet om du har frågor kring din hunds hälsa. Det är smidigt eftersom du slipper lämna hemmet. Samtidigt kan veterinären göra en bra bedömning av läget utifrån dina uppgifter och ett videosamtal där det är möjligt att se hundens allmäntillstånd. Dessutom kan du kontakta kundservice som erbjuder generösa öppettider dagligen, göra en skadeanmälan, säga upp försäkringen smidigt online och se alla uppgifter om din försäkring i appen.

Det högsta veterinärvårdsskyddet på marknaden

Om du väljer det mest omfattande skyddet i din hundförsäkring, som hos Lassie kallas för Stor, får du tillgång till marknadens högsta veterinärvårdsbelopp. Det ligger på 160 000 kronor, vilket är den högsta summan som du kan få ersättning med för veterinärvård per försäkringsår.

Justera din självrisk och försäkringspremie

Utifrån din ekonomi och risknivå kan du själv välja vilken självrisk du känner dig bekväm med. Vid ett veterinärbesök eller annan skada så dras den fasta självrisk du har valt av från kostnaden, och överstiger kostnaden självriskbeloppet betalar du en rörlig självrisk i procent på resten av summan. Resterande belopp kommer sedan att betalas ut via din hundförsäkring hos Lassie.

Vanliga frågor om Lassie hundförsäkring

Hos Lassie kan du försäkra din hund redan från det att den är 6 veckor gammal.

Självriskperioden för hundförsäkringen ligger på 365 dagar. Det innebär att du under denna period bara betalar fast självrisk en gång, oavsett hur många gånger din hund behöver besöka veterinären under perioden. Den rörliga självrisken betalas däremot vid varje tillfälle.

För vissa skador gäller en karenstid då försäkringen inte ger dig någon ersättning. Det handlar till exempel om sjukdomar som uppträder inom 14 dagar efter att du har tecknat Lassies hundförsäkring, kejsarsnitt och förlossningskomplikationer inom 60 dagar samt tandsjukdomen TR (FORL) inom 12 månader efter försäkringens startdatum.

Försäkringspremien avgörs bland annat av hundens kön, ras och ålder samt vilken kommun du bor i. Dessutom kan du vara aktiv i appen samt välja en högre självrisk för att sänka kostnaden.

Till Lassie Hundförsäkring →
Bilder från webbplats
Lassie Hundförsäkring hemsida
Fördelar
  • Högsta veterinärvårdsskyddet
  • Välj din självrisk & premie
  • Poängsystem som kan sänka din premie
Allmänt
Möjlig teckna:6 veckor - ingen övre gräns
Dolda fel:Ja
Fri digital vård:Ja
Veterinärvård
Maxersättning:150 000 kr
Ersättningsminskning:Nej
Karenstid:14 dagar dagar
Medicin:Ja, ingår
Självrisker
Lägsta:1 500 kr + 15%
Högsta:3 500 kr + 25%
Period:365 dagar dagar
Livförsäkring
Information om Lassie Hundförsäkring
Företag:Lassie AB
Kategori:Försäkringsdistribution
Org-nr:559268-8310
Institutnr. hos FI:58940
Status:Aktiv
Aktiv sedan:2021-02-22
Hämtat från: Finansinspektionen.se (58940)