ICA Hundförsäkring

ICA Hundförsäkring

Ägd av ICA Banken, har ICA Försäkring tillhandahållit försäkringstjänster sedan 2015. Företaget är särskilt känt för sina hundförsäkringar, som erbjuder utmärkta villkor. Dessutom kan kunder dra nytta av ICA-bonus och rabatter på försäkringspremien. Deras bilförsäkring garanterar också solid grundskydd till ett fastpris i upp till fem år, förutsatt att du förblir skadefri.

Till ICA Hundförsäkring →

Om Ica Försäkring

ICA Försäkring ägs av ICA Banken och har som mål att erbjuda prisvärda försäkringar med generösa villkor. Deras försäkringar har fått utmärkta betyg i oberoende jämförelser och inkluderar allt ifrån djurförsäkringar till bilförsäkring, hemförsäkring, personförsäkring och båtförsäkring. ICA Försäkring erbjuder också en unik fördel eftersom de delar ut bonuspoäng på hela försäkringskostnaden samtidigt som det går att få samlingsrabatt om du tecknar minst tre försäkringar från ICA.

Teckna en hundförsäkring från ICA

Hundförsäkringen som ICA erbjuder har alltid samma innehåll och täcker bland annat veterinärvård, receptbelagd medicin, digital rådgivning, rehabilitering, dolda fel samt kejsarsnitt. Dessutom kan du lägga till en separat livförsäkring för din hund. Försäkringspremien påverkas sedan av det veterinärvårdsbelopp du vill ha tillgång till, samt vilken självrisk du är beredd att betala om olyckan skulle vara framme.

Lägg till en livförsäkring

Du kan välja att lägga till en livförsäkring till din hundförsäkring, vilket innebär att du kan få ersättning om din hund avlider, springer bort, blir stulen eller behöver avlivas. Det enda kravet är att din hund behöver vara ID-märkt. Beroende på hundens inköpspris kan du välja livförsäkringsbelopp mellan 6000 och 30 000 kronor.

Kostnadsfria digitala veterinärbesök

När du tecknar en hundförsäkring via ICA Försäkring så ingår gratis digitala veterinärbesök. Om din hund blir sjuk eller får en skada kan du enkelt kontakta FirstVet och boka en tid för ett videosamtal. Då får du prata med en veterinär som kan ge dig råd och vägledning kring din hunds hälsa, och även remittera hunden vidare till en djurklinik. FirstVet har öppet både på vardagar och helger mellan 06.00 och 02.00.

Samlingsbonus och bonuspoäng

ICAs bonusprogram är populärt bland medlemmarna, och du kan till och med samla bonuspoäng när du tecknar någon av företagets egna försäkringar. Poängen kan sedan användas för att handla på ICA. Har du fler än tre försäkringar kan du dessutom få upp till 500 kronor i extra bonus per år i samlingsbonus.

Stödsamtal via BlueCall

Oavsett vilken försäkring du tecknar från ICA så får du tre anonyma och kostnadsfria stödsamtal via appen BlueCall. Tjänsten bidrar till att förebygga psykisk ohälsa genom samtal med terapeuter via telefon eller livechatt. Genom att kontakta BlueCall har du möjlighet att få råd och stöd kring eventuella problem, utan att behöva betala något ur egen ficka.

Toppbetyg från majoriteten av försäkringstagarna

Hela 8 av 10 kunder ger ICAs hundförsäkring betyget 9 eller 10 på en tiogradig skala i ICAs egna undersökningar bland de som haft en skada på sin hund. Dessutom har flera av ICAs försäkringar fått toppbetyg från den oberoende webbsidan Konsumenternas.se.

Vanliga frågor om ICA hundförsäkring

Vad din försäkring kommer att kosta påverkas till viss del av den hundras du äger, eftersom olika raser har varierande skadestatistik. Dessutom påverkar även kundens kön och ålder försäkringspremien, precis som din bostadsort eftersom veterinärklinikernas priser är högre på vissa orter.

Du kan försäkra din hund redan från det att den är sex veckor gammal. Har du inte möjlighet till detta så är det viktigt att teckna en försäkring innan hunden är fyra månader eftersom du då får ett mer komplett skydd för vissa sjukdomar.

Den fasta självrisken ligger på 2 000 kronor eller 3 000 kronor och betalas en gång per självriskperiod på 130 dagar. Den rörliga självrisken för ICAs hundförsäkring är antingen 15% eller 25% av veterinärkostnaden.

Karenstid är den period då du inte kan få någon ersättning för försäkringen efter att den är tecknad. Om du har en annan hundförsäkring och byter till ICAs försäkring så slipper du karenstiden. För oförsäkrade hundar gäller däremot en karenstid på 15 dagar vid sjukdom, medan olycksfall är utan karenstid.

Till ICA Hundförsäkring →
Bilder från webbplats
ICA Hundförsäkring hemsida
Fördelar
  • Toppbetyg av Konsumenternas
  • ICA-bonus på försäkringspremien
  • Fri flytträtt
Allmänt
Möjlig teckna:6 veckor - ingen övre gräns
Dolda fel:Ja
Fri digital vård:Ja
Veterinärvård
Maxersättning:150 000 kr
Ersättningsminskning:Nej
Karenstid:0 dagar dagar
Medicin:Ja
Självrisker
Lägsta:1 500 kr + 15%
Högsta:3 500 kr + 25%
Period:130 dagar dagar
Livförsäkring
Upphör:Det år din hund fyller 8, 10 eller 12 år beroende på vilken ras hunden är år
Sänkning:20 % från det år din hund fyller 5, 7 eller 9 år
Information om ICA Hundförsäkring
Företag:ICA Försäkring AB
Kategori:Riksbolag, skadeförsäkringar
Org-nr:556966-2975
Telefon:08-561 500 00
Institutnr. hos FI:22161
Status:Aktiv
Aktiv sedan:2015-01-20
Försäkringsgivare:ICA Försäkring AB
Hämtat från: Finansinspektionen.se (22161)