Hedvig Hundförsäkring

Hedvig Hundförsäkring

Hedvig är en ny utmanare inom hundförsäkringar i Sverige. De erbjuder schyssta villkor till bra priser.

Till Hedvig Hundförsäkring →

Om Hedvig

Försäkringsbolaget Hedvig är i grunden en svensk startup som först dök upp på marknaden under 2018. De expanderade snabbt till övriga Norden och kan idag erbjuda både hemförsäkring, bilförsäkring, olycksfallsförsäkring och djurförsäkringar. Tanken är att fungera som en utmanare till de mer traditionella försäkringsbolagen genom bättre priser, enkla villkor och ett generöst skydd som även inkluderar en årlig hälsokontroll av din hund.

Teckna en hundförsäkring från Hedvig

Det finns tre olika valmöjligheter för dig som vill teckna en hundförsäkring från Hedvig: Basic, Standard och Premium. I grundskyddet ingår ersättning för veterinärvård, dolda fel, förlossning och kastrering eller sterilisering vid skada och sjukdom. Dessutom ingår även en hälsokontroll per år samt kostnadsfria samtal till veterinär. Väljer du en högre nivå av skydd kan du även få ersättning för bland annat tandvård, mediciner, rehabilitering, vård av djur, specialkost och sorgbearbetning.

Högt veterinärvårdsskydd

Med en Premiumförsäkring från Hedvig får du tillgång till det högsta veterinärvårdsbeloppet på 160 000 kronor per försäkringsår. Det är endast ett fåtal andra försäkringsbolag som erbjuder samma nivå av ersättning, och den gäller oavsett hur många skador som inträffar under året.

Hantera din försäkring i appen

Genom att ladda ned Hedvigs app kan du hantera allt som har med din försäkring att göra i mobilen. I appen kan du till exempel boka in ett vårdsamtal hos FirstVet, anmäla en skada eller kontakta kundservice.

Digitala veterinärbesök utan kostnad

Precis som flera andra försäkringsbolag så erbjuder Hedvig ett obegränsat antal gratis samtal till auktoriserade veterinärer via FirstVet. Därmed kan du alltid få hjälp och råd hemifrån, och veterinären du talar med kan också remittera din hund till en klinik i närheten om det skulle behövas.

Årlig hälsokontroll ingår

När din hund är försäkrad hos Hedvig ingår alltid en gratis hälsokontroll per år som kan hjälpa dig att förebygga sjukdom och olyckor. Då kontrolleras din hunds hälsa och du får tips och råd under ett videosamtal med en veterinär. Om du väljer Premium-försäkringen ingår även beteendeterapi en gång per år via ett videosamtal med en djurpsykolog från FirstVet, vilket kan bidra till att lösa eller förebygga problem med hundens beteende.

Få ersättning för vård av hund

Om din hund blir sjuk eller skadad kan du som har en hundförsäkring på Premium-nivån även få upp till 2 000 kronor i ersättning om du måste ta ledigt från arbetet för att vara hemma med hunden eller besöka veterinären.

Vanliga frågor om Hedvig hundförsäkring

Beroende på försäkringsnivå ligger den fasta självrisken på 0 kr, 2 500 kr eller 3 500 kr per skada, som betalas en gång per försäkringsår. Sedan tillkommer även en rörlig självrisk på 15-25% av kostnaden vid varje vårdbesök. Om du får en remiss till en veterinärklinik via FirstVet får du alltid 1 000 kr rabatt på den fasta självrisken.

Du kan boka din hunds digitala hälsokontroll direkt i Hedvig-appen där du själv får välja den tid som passar dig.

Om din hund har ett medfött eller ärftligt fel som inte har kunnat upptäckas innan försäkringen tecknades så kan du få ersättning för detta, oavsett vilken av Hedvigs hundförsäkringar du väljer.

Hedvig erbjuder försäkringar för alla hundraser, men priset kan variera eftersom en del raser oftare drabbas av vissa komplikationer. Dessutom finns det undantag i försäkringsvillkoren för vissa raser, till exempel gällande komplikationer vid förlossning eller plastikoperationer.

Till Hedvig Hundförsäkring →
Bilder från webbplats
Hedvig Hundförsäkring hemsida
Fördelar
  • Högst maxersättning av alla
  • Fri digital vård ingår
  • Snabb personlig service
Allmänt
Möjlig teckna:8 veckor - ingen övre gräns
Dolda fel:Ja
Fri digital vård:Ja
Veterinärvård
Maxersättning:160 000 kr
Karenstid:180 dagar dagar
Självrisker
Lägsta:0 kr + 25%
Högsta:3 500 kr + 25%
Period:365 dagar dagar
Livförsäkring
Information om Hedvig Hundförsäkring
Företag:Hedvig Försäkring AB
Kategori:Riksbolag, skadeförsäkringar
Org-nr:559245-5223
Institutnr. hos FI:61340
Status:Aktiv
Aktiv sedan:2021-03-11
Försäkringsgivare:Hedvig Försäkring AB, Eir Försäkring AB
Hämtat från: Finansinspektionen.se (61340)