Petson Hundförsäkring

Petson Hundförsäkring

Petson erbjuder djurförsäkringar till hund och katt samt en prenumerationstjänst på individuellt anpassat foder. En av de största fördelarna med Petson är möjligheten att få ner försäkringspremien genom att göra aktiva val för att förbättra djurens hälsa, samt genom att ha tidigare erfarenhet av djurägande med allt vad det innebär.

Till Petson Hundförsäkring →

Teckna en hundförsäkring från Petson

Hundförsäkringen som du kan teckna hos Petson inkluderar samma skydd oavsett vilket maxersättningsbelopp du väljer. Därmed är det enkelt att teckna försäkringen eftersom du enbart väljer ersättningsnivå och eventuell tilläggsförsäkring. I grundskyddet ingår till exempel veterinärvård, vård utomlands, viss tandvård, dolda fel, mediciner, kejsarsnitt, rehabilitering, avancerad diagnostik och personlig foderrådgivning.

Petson är förmedlare åt försäkringsbolaget Eir som har tillstånd från Finansinspektionen, och har som mål att erbjuda prisvärda försäkringar som är anpassade efter både djur och ägare.

Försäkring med foderprenumeration

Petson rekommenderar att du utöver att teckna en hundförsäkring även prenumererar på deras foderkassar för att ge din hund de bästa förutsättningarna för god hälsa. Du får tillgång till personlig foderrådgivning för din hund, oavsett om den är helt frisk eller har någon form av hälsoproblem. På så sätt kan hundens hälsa förbättras, vilket också bidrar till att hålla nere försäkringspremien.

Direkt prisförslag på hemsidan

Du behöver inte fundera länge på vad en hundförsäkring från Petson kan kosta dig per månad. När du besöker Petsons hemsida kan du nämligen klicka på knappen ”Se ditt pris”, för att få ett enkelt prisförslag. Det enda som krävs är att du fyller i ett antal uppgifter om dig själv och din hund. Sedan kan du teckna försäkringen direkt på hemsidan. Priset på försäkringen påverkas bland annat av din hunds livsstil, ras, kön och ålder samt din egen erfarenhet som djurägare.

Välj mellan flera tilläggsförsäkringar

Även om Petsons hundförsäkring är omfattande, så kan det ibland vara klokt att även välja till en tilläggsförsäkring. Om du avlar på din hund kan du välja avelsförsäkringen som bland annat inkluderar dolda fel, livvärde för valpar samt ett extra kejsarsnitt och möjlighet till en mer omfattande fertilitetsutredning.

Du kan också lägga till en användbarhetsförsäkring om din hund utför praktiskt arbete, tävlar, deltar i jakt eller används i avel. Då kan du få ersättning om din hund skadas eller blir sjuk med följd att den förlorar sin arbets- eller avelsförmåga. Petson erbjuder även en livförsäkring som ger ersättning om din hund avlider eller behöver avlivas på grund av en olycka eller sjukdom.

Sänk kostnaden för försäkringen

Det finns flera möjligheter att få tillgång till en lägre försäkringspremie när du tecknar en försäkring via Petson. I skrivande stund erbjuder Petson en lanseringsrabatt som ger dig 15 % rabatt på försäkringspremien, vilket också kan kombineras med 30 % rabatt på premien för alla valpar. Du kan också få ner kostnaden för försäkringen genom att ha tidigare erfarenhet av hundägande och att teckna en prenumeration på foderkassar som är anpassade efter din hunds behov.

Vanliga frågor

Det är den summa som du har möjlighet att få i ersättning under ett försäkringsår. Hos Petson kan du välja mellan 25 000 kr, 60 000 kr, 120 000 kr och 175 000 kr i maxersättningsbelopp per år.

Du kan försäkra din hund från det att den är fyra veckor gammal. Efter att hunden har passerat sex års ålder krävs dock ett besiktningsintyg som inte får vara äldre än sju dagar.

Under karenstiden ersätter försäkringen inte eventuella kostnader. Tecknar du en ny försäkring gäller en karenstid på 20 dagar för sjukdomar, med undantag för nyteckning av försäkring för en valp som är yngre än 16 veckor vid leverans från uppfödaren, eller om din hund är frisk och har varit försäkrad oavbrutet sedan innan 16 veckors ålder.

Ja, veterinärvårdsförsäkringen gäller vid tillfälliga vistelser på upp till ett år i EU, Norge, Schweiz och Storbritannien.

Till Petson Hundförsäkring →
Bilder från webbplats
Petson Hundförsäkring hemsida
Fördelar
  • 30% rabatt för valpar under 6 mån
  • Sänkt premie vid foderprenumeration
  • Digital veterinärrådgivning ingår
Allmänt
Möjlig teckna:4 veckor - ingen övre gräns
Dolda fel:Ja
Fri digital vård:Ja
Veterinärvård
Maxersättning:175 000 kr
Karenstid:20 dagar dagar
Medicin:Ja
Självrisker
Lägsta:900 kr + 15%
Högsta:4 900 kr + 25%
Period:4 månader dagar
Livförsäkring
Information om Petson Hundförsäkring
Företag:Nostep AB
Kategori:Försäkringsdistribution
Org-nr:559348-4222
Telefon:08-14 20 00
E-post:Maila
Hemsida:Besök
Institutnr. hos FI:70303
Status:Aktiv
Aktiv sedan:2023-08-10
Försäkringsgivare:Eir Försäkring AB
Hämtat från: Finansinspektionen.se (70303)